Rengeteget ér a Balaton festőjének egyik képe

A BÁV Aukciósház 15. Grafikai aukcióján a legnagyobb érdeklődést Egry József Balatonja váltotta ki. Erre a képre licitáltak a legtöbben, így közel 14-szeres áremelkedéssel talált új otthonra.

A nemzetközi műkereskedelmi piacon továbbra is népszerűek az absztrakt festmények és grafikák, nem volt ez másképp a BÁV tavaszi aukcióin sem. Az április 28-i Grafikai aukción, amelyet közönség nélkül rendeztek meg, a legnagyobb érdeklődést Egry József Balaton című litográfiája váltotta ki, amely így közel 14-szeres áremelkedéssel, 575 ezer forintért kelt el.

Egry József: Napnyugta

Ezt követte népszerűségben Bak Imre Négyzet, kör, kereszt című alkotása, amelyet tízszeres áron, 937 ezer forintért vásároltak meg. A dobogó harmadik fokára Jeges Ernő Róma című akvarellje került, amely kilencszeres áron, 600 ezer forintért került új otthonába. Az aukción legmagasabb áron Kassák Lajos Képarchitektúra mappája kelt el, 1,18 millió forintért. Sokan licitáltak Victor Vasarely, Konok Tamás, Fajó János és Barcsay Jenő munkáira is.

Egry József: Balaton

A BÁV 2. Online aukciója is úgynevezett hibrid aukció volt, ahol az árverést élőben, közönség nélkül rendezték meg, de online közvetítették, és így is lehetett rá licitálni. Az árverésen a közel 300 tétel között a műkereskedelem szinte minden szegmense képviseltette magát – írta a penzcentrum.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!