Tesla személyautó ütközött vitorlás hajóval

Veszélyes intézmény a göteborgi éjszaka, ahol bármi előfordulhat. Nagypénteken egy Tesla borított fel egy vitorlás hajót, az autó sofőrje lelépett a helyszínről.

A nyugat-göteborgi Hinsholmennél egy furcsa balesethez riasztották a rendőröket péntek este 23:41-kor. A kékek és a mentők a helyszínre érkezve azt látták, hogy egy nagy vitorlás ráborult két autóra. Akkor még nem volt világos, hogyan történhetett a baleset, eleinte azt hitték, először a két autó ütközött össze egymással, a vitorlás pedig csak azután borult rájuk.

„Kiderült, hogy nem ez történt. A valóságban az egyik gépjármű először belehajtott a vitorlásba, amely aztán rádőlt az eseményt okozó autóra és egy arrébb parkoló másik kocsira” – mondta Morten Gunneng, a régió rendőrségének ügyeletes tisztje szombat hajnalban.

Pár órával a közlekedési baleset után a rendőrség már biztos volt abban, ki irányította bele a Teslát a vitorlásba. Christer Fuxborg, a régió rendőrségi sajtóreferense: „a gyanúsított 20 éves fiatalember korábban sosem került összeütközésbe a törvénnyel. Tudjuk, ki ő, de nem hozzuk nyilvánosságra a nevét. Nem fajsúlyos bűntettről van szó, inkább egy olyan helyzetről, amelynek irányítása kicsúszott a kezei közül. Tény ugyanakkor, hogy a körülbelül 10 tonnás hajó komoly bajt okozhatott volna, ha például valakit agyonnyom.”

A szerencsétlenül járt autó két utasát mentővel szállították el a helyszínről, egyikük kórházi kezelésre szorult, mert üvegszilánkot kapott a szemébe, amikor a hajó kormánya átütötte a Tesla szélvédőjét.

Kezdetben a fiatalembert ittas vezetéssel és a közlekedési baleset helyszínéről való távozással gyanúsították, előbbit azonban hamar elvetették, mivel azt utólag nehéz bizonyítani. Büntetése pénzbírság vagy legfeljebb hat hónapig terjedő szabadságvesztés lehet, ám ha a bűncselekményt súlyosnak ítélik, akár egy év börtönt is kaphat.

fotók és forrás: Göteborgs Posten

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!