Indulhat a kastélytúra!

Együttműködik a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Cél a kölcsönös marketingtámogatás, a kastélyok, várak minősítési rendszerének közös kidolgozása, továbbá, hogy minél többen keressék fel az ország legszebb épített örökségi helyszíneit.

A turizmus visszaépítésében kiemelt szerepe lesz a két szervezet együttműködésének, hiszen a jövőben még inkább felértékelődnek a szabadtéri programok és az olyan hazai attrakciók, mint a kastélyok, várak, kastélykertek és -parkok, amelyek lehetőséget biztosítanak a családoknak a feltöltődésre.

A Magyar Turisztikai Ügynökség nagy hangsúlyt fektet a hazai örökségvédelmi helyszínek bemutatására, a NÖF pedig vezető szerepet tölt be a létesítmények állapotának megőrzésében, fejlesztésében és üzemeltetésében. Koordinációjában valósulnak meg a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram fejlesztései is, amelyek keretében országszerte 30 műemlék (18 kastély és 12 vár) újul meg.

A közös célok érdekében a két szervezet együttműködési megállapodást kötött. Az együttműködés kiterjed a belföldi és a környező országok beli marketingkampányokra és kommunikációs aktivitásokra. Közös, a hazai kastélyokat és várakat bemutató kiadvány készült, amely elérhető lesz a Tourinform-irodákban és a NÖF kezelésében lévő intézményekben. A két szervezet együttműködik a kastélyok, várak turisztikai minősítési rendszerének kidolgozásában, illetve a NÖF nagyközönségi kommunikációját az eddigieknél is szorosabban segítik a Tourinform hálózat irodái. Ezenfelül az MTÜ kezelésében lévő keszthelyi Festetics-kastély is megjelenik elfogadóhelyként a NÖF Kastélykártya-programjában.

A kastélyok, várak, örökségvédelmi helyszínek népszerűségét jól mutatja, hogy 2020 júniusától a november 11-i lezárásokig folyamatosan megdőltek az egy évvel korábbi látogatószámok, annak ellenére, hogy az épületekben szigorú létszámkorlát volt érvényben. Augusztusban csaknem 50 százalékkal többen keresték fel a NÖF kezelésében lévő létesítményeket.

A NÖF által tavaly nyáron bevezetett, kedvezményeket és exkluzív tartalmakat biztosító Kastélykártya szintén vonzó a látogatók számára – olvasható a Magyar Turizmus Ügynökség oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!