Az év utolsó nagy megmenekülése

Egy tengerben álló világítótoronyba kapaszkodva találtak meg egy férfit három órával azt követően, hogy hajója a kelet-ausztráliai Birbie-szigeten partra sodródott.

Egy 13 méter hosszú hajó bukkant fel a Birbie-sziget és Caloundra település között a parton, és egy közeli strand vízi mentői vették észre, hogy a part felé sodródik.

Három órával később, a Birbie-szigettől 2,5 kilométerre akadtak rá a 64 éves David Simpsonra, aki majdnem két kilométert úszott a világítótoronyig. Felmászott a létráján és a tetejéről integetett segítségért.

Két helikopterrel és hat-hét hajóval indultak a keresésére. A mooloolabai parti őrség vezetője szerint szerencsétlen helyen esett a vízbe, mert a Birbie-sziget partján senki sem volt.

Miután kimentették, Simpson, aki tapasztalt hajós, elmondta, akkor zuhant a vízbe, amikor egy erős hullám meglökte a hajó oldalát. Nagyjából 2,5-3 métert zuhant. „Nehéz perceket élt át, miközben a mentésre várt. Két hajó is elment mellette, amíg a vízben úszott, anélkül, hogy észrevették volna. A toronyból integetve sem látták meg a hajósok, az egyik helikopterről sikerült végül megpillantani” – mondta Ian Hunt, a parti őrség vezetője.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!