Indulhatnak a hazai virtuális regatták

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy csatlakozik az e-sporthoz, méghozzá a Virtual Regattához, amelyben több száz ezer sportoló versenyez.

A döntés értelmében a Magyar Vitorlás Szövetség megveszi a magyar bajnokságok jogát, és átadja azt tagszervezeteinek versenyszervezés keretében.

Az alkalmazást, amely telefonról, tabletről és böngészőből is elérhető, három éve dobták piacra, mégpedig úgy, hogy elkezdtek versenyeket rendezni. Ez már a harmadik év, hogy e-vitorlás világbajnokságot is tartanak. A fejlesztők ikonikus helyszíneket igyekeztek lemodellezni, aminek a célja, hogy a játékosok eljuthassanak akár olimpiai pályákra is. Amellett, hogy stilizáltan látszik a partszakasz, olyan valós szélviszonyokat biztosít a program, amely a környékre jellemző. Így a szél változása akár irányban, akár erősségben megjelenik a játékban.

Ráadásul a vitorlázás versenyszabályainak adaptált változata alapján működik egy motor a játék mögött, amely a büntetéseket osztja ki szabálysértések esetén. A virtuális versenyszabályokat pedig úgy készítették el, hogy a lehető legjobban lekövesse azt, amit valójában a vízen is tapasztalunk. Ilyen szempontból szabályismereti fejlesztésre mindenképpen hasznos a játék, valamint a taktikai lépések fejlesztésére is alkalmas.

A Virtual Regatta jó lehetőség arra, hogy a gyerekeket játékos módon vezessék be a versenyvitorlázásba. Alkalmat ad arra, hogy számos versenyszituációt átnézzenek közösen, hiszen rövid időn belül több futam vitorlázható végig, amelyek elemezhetők is, ezáltal a taktikai és a versenyelméleti tételeket gyorsabban megérthetnek a fiatalok – számolt be róla a vitorlazzitthon.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!