Az időjárás is közbeszólt az Unitef Kupán

Az időjárás is közbeszólt az Unitef Kupán, a kétnapos verseny második napján többen voltak, akik a hatalmas szél miatt rajthoz sem tudtak állni.

Szombaton 6-10 csomós délies szélben rajtolt el a Spartacus Vitorlás Egylet által rendezett Unitef Kupa 59 nagyhajóból álló mezőnye. A pálya a földvári rajt után Tihanyt, majd Balatonakalit, Balatonudvarit, majd a földvári cél előtt Balatonszemest érintette. A nyitónapon az abszolút elsőséget a Fantomasso (Asso 99) szerezte meg, amely 2 óra 58 perc alatt teljesítette a távot Majthényi Szabolcs kormányzásával.

Vasárnap a mezőny kevesebb mint a fele jelent meg a rajtnál, mert sokan a nagy szél miatt tudtak elindulni. A szél folyamatosan erősödött, egyre több lett a havária. A Fantomasso állt ki először, mert leszakadt a nagyvitorlája, többen pedig spinakkerrel dőltek fel. Húsz vitorlás tudta befejezni ezt a viharfutamot. Végül a Tomasso, Vadnai Tamás és csapata nyerte az Asso99 osztály versenyét.

YouTube video

A 25-ös jollék között Vica nevű hajó végzett az élen Rózner Tamással és csapatával. További osztályelsők: 8mOD – Krackerjack (kormányos Kassai András), Dolphin – Gyöngyszem (Jasper Gábor), Regina – Subidubi (Hevesi István), YS1- Blöff (Joó László), YS2 – Köszönjük Emese (Jánosi Zoltán), YS3 – Windy (Tóth Máté). A Nau 370 Run kategória győztese a Carbonado lett Kiss-Bálint Zsolt irányításával, ám mivel az osztály hajói a vasárnapi futamon egységesen nem jelentek meg, így a szombati túrafutam alakította ki náluk a végső sorrendet – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!