Lillik Ákos nyerte a Balaton-kerülést

A kiváló vitorlázó gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, ráadásul a tavalyi gyenge szeles szóló Balaton-kerülő első helye után az idei Keszthely–Kenese egyszemélyes versenyen is ő nyert.

A győztes hajó, a hazai tervezésű Flaar 26 RR 14 óra 7 perc alatt tette meg versenytávot. A második helyen Nedbál Noel végzett a Fahajóval, a 8m PRO több mint két órával futott be később a győztesnél. Innen már szorosan követték egymást a többiek, izgalmas versenyben, az utolsó Aliga–Csopak szakaszon dőltek el a dobogós helyek.

A szólóvitorlázó élete folyamatos és intenzív meló (Ladányi János kisfilmje másfél perces, és mindössze öt percnyi nyersanyagból készült – vagyis nincs benne semmi túlzó):

YouTube video

A harmadik Fináczy Péter lett a Code 8-cal. A negyedik Makai Gábor a Narvállal, az ötödik helyen Varga Lajos futott be a Nelsonnal,a hatodik helyezett Huber Lél (Code Yachts) előtt.

Lillik Ákos célba futása: a pezsgőt majd holnap megkapod!

YouTube video

Az ötszörös földkerülő óceáni vitorlázó, Fa Nándor 2001 óta minden évben megrendezi ezt a különleges viadalt, amely szándéka szerint, a földkerülő egyszemélyes versenyhez, a Vendée Globe-hoz hasonlóan az embert próbáló magányos vitorlázás népszerűsítése mellett a hazai hajótervezők és hajóépítők számára is izgalmas kihívást jelent – írta a hunsail.hu.

(kép és videók: szolovitorlazas.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!