Hallgass bele a versenybe!

2020. szeptember 3.
Címkék :

Jövőre már nemcsak sejtéseid lehetnek, mit mondanak egymásnak a vitorlázók futam közben, hanem pontosan tudhatod, hogyan zajlik a fedélzeti kommunikáció. Akkor is, ha nem beszélsz angolul.

A SailGP partnerségre lépett a kiberbiztonsággal foglalkozó Acronis céggel, közös munkájuk nyomán pedig a vízi események még közelebb kerülnek a rajongókhoz. Hangfelismerő rendszerük minden, a fedélzeten zajló kommunikációt rögzít, írott szöveggé alakít és lefordít – valós időben. Ezt az információt aztán hozzácsapják a közvetítés képanyagához, többek között francia, spanyol, japán és mandarin nyelven.

Ezzel a fejlesztéssel a SailGP két legyet üt egy csapásra: még közelebb hozza a történéseket a nézőkhöz, valamint informálja a rajongókat, hiszen azok így részesévé válnak a taktikai megbeszéléseknek, a sokszor tizedmásodpercek alatt meghozott döntéseknek.

A három évre szóló megállapodás szerint az Acronis a liga hivatalos kiberbiztonsági beszállítójává és a francia SailGP csapat támogatójává lesz: logójuk állandó elemévé válik a sokszoros világbajnok Billy Besson irányította egységnek.

(forrás: sailgp.com, fotók: sailgp.com; linkedin.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!