Pörgős futamokat vitorláztak a gyerekek

Edzőversenyt rendezett a Balatonfüredi Yacht Club és a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület az RS Feva osztálynak. A gyerekek három nap alatt tíz pörgős futamot vitorláztak.

A versenyt Böröcz Berta és Náray Vilmos rendezte, akik a bírói feladatokat is ellátták. A BYC-VGYE Regattán a csapatok Tihany és Balatonfüred között a vízen félúton találkoztak. Az up-and-down pályák hosszát úgy lőtték be, hogy a futamok 25-30 percesek legyenek. Így volt alkalom a manőverek gyakorlására, a rajtolásra és a szoros mezőnyvitorlázásra is. 

Az első nap négy 6–10 csomó közötti szélben rendezett futamot sikerült lebonyolítani. A keddi nap rövid halasztással indult, végül gyenge szeles futamokból hármat tartottak meg a hol déli, hol nyugati szélben. A pályán minden fontos helyzetet, pályamódosításokat, pályarövidítést, megismételt rajtokat is versenykörülmények között gyakorolták a vitorlázók.

Szerdán az éjszaka átvonuló hidegfront mögött komolyabb szélre lehetett számítani, ám ez végül elmaradt, így az utolsó három futamot 8–12 csomó közötti északi szélben rendezték.

A végelszámolásban a Török Zsigmond, Péter László páros bizonyult a legjobbnak a VGYE-ből. Második helyen a BYC-es Rácz Márton és Schultz Dominik végzett, a bronzérmet pedig Náray Ágoston és Fekete Szonja nyakába akasztották. A legjobb női csapat díját Náray Borbála és Prágai Réka vehette át – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!