Eb lesz, a világbajnokságot halasztják

Az európai határok újranyitásával megnyílt a lehetőség nemzetközi versenyek rendezésére, így fixnek tűnik a Formula Kite Európa-bajnokság dátuma és helyszíne.

Lengyelország északi partvidéken, Gdynia közelében fekszik Puck, ahol augusztus 18–23. között gyűlik majd össze a mezőny. És augusztus 4-ig kedvezményes áron lehet nevezni. Ugyanitt érhető el a verseny kiírása és hirdetőfala is. A rendezők felhívják az indulni szándékozók figyelmét, hogy az eseményen kötelező a versenyző küldő országának zászlaját megjeleníteni a sisakon és a deszkán. Az elfogadott dizájnú sablon innen tölthető le.

Más a helyzet a Vejfangba (Weifang) tervezett világbajnoksággal, a Kínai Vitorlás Szövetség és a helyi szervezők információi alapján valószínűleg még jó darabig nem lehet korlátozások nélkül beutazni a távol-keleti országba. Ezért az osztály jelenleg alternatív helyszínt keres, a legjobb esélyei Cagliarinak vannak, az időpont pedig egy héttel előzi meg a Torregrandéban rendezendő, vegyes párosoknak kiírt világbajnokságot (Formula Kite Mixed Team Relay Worlds, október 13–18.). A két helyszín kb. 100 kilométerre van egymástól, ami nagyban megkönnyíti a logisztikát, illetve az Európán kívülről érkezők dolgát.

Július közepén születik döntés arról, hogy a világkupa-sorozat ausztriai állomásával (KiteFoil World Series Traunsee) mi legyen, a dátum mindenesetre fix (szeptember 15–20.).

Összefoglaló film a 2019-es világbajnokságról:

YouTube video

(forrás: kiteclasses.org, fotók: omansail.com, sailweb.co.uk, yachtingnz.org.nz)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!