Jó kis versenyt hozott a One Design Trophy

A One Design Trophy balatonkenesei állomásán két pályán 43 egység indult, és nyolc hajóosztályban (Asso99, 8mOD, Melges24, Nautic330, E770, J24, S22, SR) mérték össze tudásukat a résztvevők.

A 8mOD osztályban a Krackerjack (Kassai András) lett az első, a Nekem 8 (Czetl Gábor) és a Weight (Gyenes Ákos) előtt. Asso99 hajóosztályban nagyon magabiztosan nyert az első helyezett, négy futamgyőzelemmel és két második hellyel diadalmaskodott a Fiji, Földházi Krisztina kormányzásával. Az utolsó két futamot megnyerő Infla Deus (Detre Szabolcs) végzett a második helyen és az Equilor (Huber Péter) lett a harmadik. Elliott 770 osztályban a Bébee (Bíró Márk) nyert, a Nomád (Kovács Ákos) és a Part-y (Koncz Dániel) előtt.

A J24 hajóosztály a Jinge győzelmét hozta, Scholtz Imre és csapata mind a hat futamot megnyerte. A J’Korszak-Laurel (Farkas Tamás) végzett az ezüstérmes és a Django (Hercsel Erik) a bronzérmes pozícióban. Melges 24-ben a Seven-Five-Nine (Csoltó Ákos) nyert a Hód (Bujáky Attila) és a TechnoTrade (Schwarz Ferenc) előtt.

Magabiztos győzelmet könyvelhetett el a Nautic 330 osztály első helyezettje, a Don Rosé is. Molnár Barnáék a hat futamból négyet megnyertek. A Gyöngy (Erhardt Péter) lett a második, a Menta (Varsányi Gábor) pedig a harmadik. A Kismedve (Deák Zsolt) diadalmaskodott a Scholtz 22 osztály versenyén, megelőzve a Tombolót (Major Zoltán) és az Aquarellt (Goóts János). Izgalmas versenyt vívott a benevezett négy Sudár Regatta. Az osztály győztese az Öreg (Békés Miklós) lett a Gé. (Pál Gaszton), valamint a Száz*szép (Szörényi Gábor) előtt – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!