Váradi Szabó János és csapata győzött a Fehér Szalagon

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat a Nanushka nyerte, a Classic Round győztese pedig a Lillafüred lett.

Nem volt könnyű dolga a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 23. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round résztvevőinek. A rajtnál és a verseny első szakaszán, a Balatonfüred–Balatonkenese távon nagy különbségeket tapasztalhattak a mezőny tagjai az északi, valamint a vízközépi, vagy déli taktikákkal kapcsolatban, így alaposan „szétrázódott” a több mint kétszáz versenyben részt vevő hajó.

A balatonkenesei bóját a Nanushka BMW Wallis vette elsőként, de nem lehetett nyugodt a Váradi Szabó János kormányozta hajó legénysége, mert picivel több mint egy perc hátrányal ott volt mögöttük az MKB-Prospex (dr. Kaiser Kristóf), valamint két perc lemaradással az RSM2 (Vándor Róbert). A nyílt többtestű kategóriában, azaz a katamaránoknál végül sikerült a teljes távot (Balatonfüred–Balatonkenese–Siófok–Tihany–Balatonfüred) megrendezni a versenyzőknek, és a végső győztes a Balatonkenesén is vezető Nanushka BMW Wallis lett, nem egészen egy perccel megelőzve a Siófokon az élen álló MKB-Prospex csapatát. Az abszolút verseny második helye izgalmas végjáték után dőlt el, ugyanis a Litkey Farkas kormányozta Prevital végül tíz másodperccel maradt le az ezüstérmes pozícióról, és futott be végül harmadikként.

A szél gyengülése, kihagyása és bizonytalansága miatt a verseny rendezői úgy döntöttek, hogy a klasszikusok, valamint a mezőny további résztvevői számára a siófoki pályajelnél lesz a befutó, tehát a nyílt többtestű kategóriában és a piros csoportban induló hajókon kívül mindenkinek rövidebb távot kellett vitorláznia. A klasszikusoknál a Lillafüred (Gál András Levente) lett a 2020-as verseny győztese a Sirocco (Cittel Lajos), és a Nemere II. (Láng Róbert) előtt. A Classic Round résztvevői 30 perccel korábban rajtoltak.

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj sárga csoportjába sorolt nem klasszikus hajók között a Király Zsolt kormányozta No1 lett az első, a Tantál (Fazekas Gábor) és a Trentasette (Lacsny Gergely) előtt.

A végeredmény megtekinthető ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!