Megjelölnék az óceánjárókat

A hajók zöld, sárga és vörös jelzést kapnának aszerint, hogy mennyire érinti őket a koronavírus. Az óceánjárókon mintegy 62 ezer ember vesztegel az amerikai partoknál.

A zöld azt jelenti, hogy a hajón az elmúlt 28 napban nem volt megerősített eset, a sárga azt, hogy várják a teszteredményeket, a vörös pedig a megerősített esetek jelenlétére utal. A zöld hajókról kiszállhat a személyzet, a sárgáról és a vörösről azonban nem.

Zöld jelzést csak akkor kaphat egy hajó, ha legfeljebb más, ugyancsak zöld hajók személyzetével érintkezett. Ha új személyzet száll fel, azok tagjainak 14 napig karanténban kell lenniük, a hajóknak hetente kell egy űrlapot küldeniük az amerikai Betegség-ellenőrzési és -megelőzési Központhoz, ha ezt elmulasztják, az állapotuk vörösre vált.

Vörös kóddal akkor jelölik őket, ha fertőzött hajóról érkeztek emberek a fedélzetre, ha nem tartották be az említett karantént vagy nem küldték el az űrlapot. Vannak általános ajánlások is, a zölddel jelölt hajók személyzetének csak ajánlott az egyszemélyes kabinok használata, míg a sárgáknál és a vörösöknél ez kötelező. A zöld hajókon nem kell bezárni a bárokat és tornatermeket, a sárgákon és vöröseken hajókon azonban igen – írta a travelo.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!