Nézzen otthonról színházi előadásokat!

Művelődjön otthonról, ne hagyja, hogy a koronavírus miatti bezárkózás megfossza a kultúra fogyasztásának lehetőségétől! Bár a közösségi programoknak egy időre lőttek, a színházak, koncerttermek élnek és virulnak.

Ha sportrendezvényeket nem is lehet ilyen módon megtartani, és az utazások jó részét lemondják, bizonyos események lezajlanak, mi több, azokon a nézők is jelen lehetnek – igaz, ezúttal csak közvetve, de az is jóval több, mint a semmi!

Budapesti Fesztiválzenekar: Kakaókoncert

Ezt ma (március 14., szombat) 14:30-tól tartják (ismétlés 16:30-kor). A Kakaókoncert-sorozat több, mint 20 éve ígér mesélős, zene világába beavató délutánokat és kötetlen interaktív koncerteket, amelyek után pöttyös bögrékben gőzölgő kakaóval várják a közönséget. Ezúttal mindenki magának főzi a kakaót saját konyhájában, miközben ezen az oldalon nézi a közvetítést.

Kakaó, komolyzene, kultúra, kanál

Budapesti Fesztiválzenekar: Vasárnapi kamarazene

Sosztakovics, Bartók, Webern és Mozart dallamai hegedűkön, brácsákon, klarinéton és zongorán. Kezdés március 15-én, délután ötkor.

Vígszínház: Kinek az ég alatt már senkije sincsen

Vecsei H. Miklós darabja Arany János életét mutatja be a költő levelei, elbeszélései és naplóbejegyzései alapján, jóval többet adva annál, mint hogy színre vinné az iskolai tananyagot. Bemutatja „mennyit jelentett a reformkorban egy személyes találkozás, egy kézfogás, és milyen az, amikor két ember egymás szemébe tud nézni” (by Deszkavízió). Időpont: március 15., 19 óra. Megtekintési lehetőség – a zsöllye helyett a fotelból – a Vígszínház Facebook-oldalán.

Vígszínház - üres ézőtér

Budapest Music Center: Zseni születik-Bartók Béla

A Szent Efrém Férfikar koncertjét március 24-én, Bartók Béla születésnapjának előestéjén tartják. Az est házigazdája Bősze Ádám zenetörténész, aki kommentárokat fűz az elhangzó zenékhez, történeteket mesél, és kordokumentumok, levelek idézésével igyekszik még teljesebbé alakítani a különleges zenei élményt. Ez a koncert az utolsó darabja annak a decemberben megkezdett hangverseny-sorozatnak, amellyel Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla férfikarra íródott, világszerte jelentős műveire emlékeznek. Ők hárman közel száz ilyen művet komponáltak, mesterműveik között pedig egészen zseniális alkotások is vannak.

Budapest Music Center - ezúttal közönség nélkül

fotók: origo.hu; koncert.hu; vigszinhaz.hu; etterem.hu

forrás: travelo.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!