Codecasa – Száguldás a víz felett

2020. február 6.
Címkék :

Az olasz Codecasa hajógyár 70 méteres luxusjachtjának vonalait a repülők kinézete ihlette, a cél pedig a letisztult külső és a tágas belső tér megalkotása volt.

A repülőszerű kialakítás a hajóorrban csúcsosodik ki, amely teljesen úgy néz ki, mint egy utasszállító gép orra a pilótafülkével együtt. A háromszintes fedélzet központi része a 20 méteres napozóterasz, ahol az utasok egy hatméteres medencében úszhatnak. Aki más jellegű mozgásra vágyik, az igénybe veheti a fedett edzőterem gépeit is.

A jacht hatalmas méretei ellenére nem tud túl sok vendéget fogadni, a helyet ugyanis elfoglalja a tulajdonos lakosztálya, de négy vendégszobában pihenhetnek vendégek. Emellett külön lakrészt kapott a hajó személyzete és a kapitány.

A hajó hátuljánál is találunk repülőgépek által ihletett motívumokat: a farokra hasonlító rész egy helikopter-leszállópályának ad helyet. A hajótörzsön lévő ablakok is hasonló kialakításúak, mint amilyenek a repülőgépeken is láthatók.

A gyártó ígérete szerint a hajót a legmodernebb műszerekkel szerelik fel, és várhatóan 2020 első felében bocsátják vízre – írta a vezess.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!