Alia Samurai – Az óceánok harcosa

2020. január 9.
Címkék :

Egészen különleges hajót mutatott be az Alia Yachts Monacóban. A világ egyik legfontosabb hajókiállításának résztvevői őszintén meglepődtek a tökéletes tervezés és a dinamikus kialakítás láttán.

A belső tér az Omega Architects munkája, míg a külső a Redman Whiteley Dixon szakembereit dicséri. Így igazán nemzetközi lett ez a jacht, minden apró részletében. Hogy csak a legfőbb dolgokat említsük: a fedélzeten van egy igazán meghitt beach klub, spa és konditerem. A belső terek több mint kényelmesek, komoly társasági életet lehet itt folytatni, ami egy szuperjacht tulajdonosának – vagy épp bérlőjének – fontos szempont, hiszen ezek a hajók státusszimbólumok.

Legalább ilyen lényeges a luxuskivitelű és igen szellős külső kialakítás, valamint a hálóhelyek ötcsillagos szállodákat idéző világa. Ez persze nem meglepő, hisz a fent említett tervezőcégek már számtalan komoly elismerést besöpörtek a munkáikért. Az alacsony építésű jacht már első pillantásra valóban eleganciát és erőt sugároz. Nem is gondolnánk, hogy ezek a dinamikus vonalak egy ezertonnás hajót körvonalaznak, méghozzá kifejezetten jó súlyelosztással.

A fő fedélzeten tíz embert lehet elszállásolni négy kabinban, míg a hajó orrában van a tulajdonosi lakosztály, ami 87 négyzetméteres. A közösségi terek nemcsak nagyok, de a padlótól plafonig érő ablakoknak köszönhetően világosak is, a fő szalonban ülve szinte közvetlenül a hullámok közt érezhetjük magunkat, tovább növelve a tágas tér élményét.

Innen egy széles folyosón jutunk el a hátsó fedélzetre, ahonnan közvetlenül lépcsőn sétálhatunk a már említett beach klubba. Vagy mehetünk eggyel feljebb, ott található ugyanis a kormányállás és a kapitány kabinja. Mellette pedig egy másik ebédlő és egy ötödik vendégkabin, ha a tulajdonos nagyobb társaságot hívna a fedélzetre. A népes vendégség csodás kilátás mellett pihenhet a nyitott első fedélzeten is, ahol bőven jut hely mindenkinek.

A tágas terek mellett fontos szerepet kapott a nyugalmat és erőt sugárzó dizájn, amely természetes anyagokkal és pasztellszínekkel lett kialakítva. Mindez keleties hangulatú belsőt hozott létre, amelyet a hajóépítés helyszíne, a török Riviéra inspirált.

Az egész jachtot tekintve a tervezők legfontosabb érdeme talán az, hogy a fedélzeten tartózkodóknak nem kell választaniuk a külső vagy belső időtöltés között, mivel a különleges megoldásoknak köszönhetően mindkét lehetőség egyaránt élvezhető. Csakúgy, mint a szinte elmaradhatatlan kellékek: a kinti jakuzzi, a két bivalyerős tender, valamint néhány jól elrejtett „tengeri játék”, például a jet-ski. Így tényleg senki sem marad program nélkül ezen a luxusjachton.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!