Ezért fontosak a kommunikációs eszközök a hajón

2019. november 20.
Címkék :

Egy 78 éves férfi háromszor kért és kapott segítséget öt hónapos csendes-óceáni útja során.

Az amerikai parti őrséget a tengerész testvére értesítette október 29-én, hogy a házi készítésű vitorlás – amely május végén hagyta el Japánt és augusztus végén kellett volna San Franciscóba érnie – késik, mert kevés volt a szél, fogytán van az élelmiszer, illetve a víz. A parti őrség továbbította a segítségkérést egy közeli Automated Mutual-Assistance Vessel Rescue System hajónak. A Tamesis meg is találta a Mayflyt, feltöltötte az élelmiszerkészletét, azonban az Mayfly nem kért egyéb segítséget.
November 4-én Los Angelestől 250 tengeri mérföldre a Mayfly készletei ismét fogyatkozni kezdtek ezért ismét segítséget kért, így egy másik AMVER-hajó, az Umberty sietett a tengerész segítségére.

Végül egy héttel később, immár 85 mérföldre délnyugatra Los Angelestől, megint elfogyott az élelmiszer, ám a szélcsend miatt most már vontatást is kért a Mayfly. A Long Beach-i őrszolgálat Robert Ward hajója egy nappal később biztonságosan kikötőbe juttatta a 78 éves urat és hajóját.

„Ha ennek a tengerésznek nincs megfelelő útiterve és megbízható kommunikációs eszköze a hajón, akkor sokkal rosszabbul végződhetett volna ez a kaland. Megkönnyebbültünk, hogy segíteni tudtunk és végül biztonságosan partot ért a férfi és hajója is” – mondta Justin Noggle, a Los Angeles – Long Beach szektor parancsnoka – számolt be az esetről a The Maritime Executive.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!