Mindent vitt a Majthényi–Domokos páros

A Majthényi Szabolcs–Domokos András páros már tegnap magáénak érezhette az Európa-bajnoki aranyat, az utolsó, kilencedik futamban elért eredményüktől függetlenül, ám ma mégis kivitorláztak a pályára, hogy hazavigyék a különdíjat.

Az összes futam alapján számított elsőségért járó különdíj egy arany Repülő Hollandi modell volt, amelyért még meg kellett küzdeniük. A mai futamban elért negyedik helyükkel ezt a célt is elérték. Majthényiék egész héten szenzációs formában vitorláztak, négy futamot megnyertek és a többi futameredményük sem volt dobogósnál rosszabb.

A zárófutamra északkeleti, mérsékelt, pörgölődő szélben került sor, a főrendező, Fluck Bence azonnal a legszigorúbb, fekete zászlós rajteljárás mellett döntött. A sikeres rajt után feladta a leckét a megszokott sémáktól eltérően forgolódó szél, a futamot a cseh Hruby–Houdek páros nyert gyakorlatilag végig vezetve, és ezzel feljöttek az összetett ötödik helyre.

A dobogós helyezéseken nem változtatott a mai verseny: az ezüstérmes a német Borowski testvérpár lett, a bronz a dán Bojsen-Möller párosnak jutott.

Fotó: Cserta Gábor / Spartacus VE

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!