Az időjárás is közbeszólt az Európa-kupán

2019. szeptember 18.
Címkék :

Tizenhárom nemzet közel száz vitorlázója érkezett Balatonfüredre, hogy összemérje tudását a Laser Európa-kupa sorozat magyarországi állomásán, a BYC-ben.

A péntek reggeli megnyitót követően körülbelül másfél órát kellett a parton várakoznia a mezőnynek, majd biztatóan kezdett épülni a keleti szél, így a versenyrendezőség a vízre szállás mellett döntött. A laser standard és radial osztályok tiszta rajtokat követően, enyhén gyengülő szélben, de sikeresen teljesítették az első, ám aznapi utolsó futamot. A standard mezőnyt a Vadnai testvérek uralták, végig magabiztos vezetés mellett végül Vadnai Benjamin futott be elsőként. Második helyen Vadnai Jonatán, harmadikként a dán Georg Philip Bunk Lauritsen végzett.

Radialban az ukrán Madonich Oskar győzött, második helyen Héjja Marcell, a BYC versenyzője, a harmadikon pedig Redling Balázs ért célba.
A 4.7 osztály esetén fekete zászlós rajt mellett indult az első futam, amelyet végül rövidítés mellett a BYC versenyzője, Sigmond Soma teljesített a leggyorsabban. Második helyen Kovács Attila, a harmadikon pedig Verebély Nándor végzett. A második futam még frissülő szélben, tiszta rajtokkal indult, de a folyamatosan gyengülő szél arra kényszerítette a rendezőséget, hogy érvénytelenítse azt és partra küldje a versenyzőket. Így a Laser Európa Kupa első versenynapja egy futammal zárult.

Másnap zuhogó esőben érkeztek a versenyzők a kikötőbe, szerencsére azonban délelőtt 10 órára az eső elállt és megérkezett a friss, 10-12 csomós szél, így a mezőny elindult a vízre. Az erősen forgolódó szél nem könnyítette meg sem a versenyzők, sem a rendezők dolgát. Az aznapi harmadik futamra a szél csökkenni kezdett, így a radial és a 4.7 osztályok futamát rövidíteni kellett – írta a hunsail.hu.

A Laser Európa-kupa részletes eredményei megtekinthetők ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!