Megvan a legjobb horvát nyaralóhely

2019. augusztus 22.
Címkék :

Lumbarda nyerte az idén a Tourism Patrol díjat Horvátországban. Ez a legrégebbi horvát turisztikai díj, amelyet 1975 óta ítél oda minden évben a legnagyobb példányszámú horvát napilap, a Vecernji List.

A lap riporterei inkognitóban keresik fel az egyes desztinációkat, és mérik fel a helyi turisztikai kínálatot. A korábbi évek során ezek voltak a nyertes települések: Vis, Trogir, Split, Dubrovnik, Zadar és Korčula városa.

Lumbarda település kiváló homokos strandjairól, nyugalmáról és a különleges helyi fehér szőlőből készült borról, a grkról ismert. A lap szerint az utóbbi évek során a korculai turizmusban a minőség került előtérbe a mennyiséggel szemben, és ennek hatása érzékelhető is a sziget turisztikai kínálatában.

A győztes falu Makarskától délre, Korčula városától közúton 6 km-re, a sziget keleti végében, egy dombok és a Lumbardai-mező által övezett öbölben fekszik. Partvidéke nagymértékben tagolt, húsz kis sziget is tartozik hozzá.

Lumbardán több régi nemesi család kastélya és erődített nyári rezidenciája található. Ezek akkor épültek, amikor gyakori volt a kalóztámadás a vidéken, ezért erődszerűen, magas falakkal, kis ablakokkal építették meg őket. Az idők folyamán a kastélyokat részben elbontották, és részben lakóházakká építették át – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!