Berecz Zsombor jó formában az Eb-n

A kiváló magyar vitorlázó a harmadik helyen áll az athéni Európa-bajnokságon, és eddig minden futamban az első tízen belül ért célba.


Eddig három futamot rendeztek Athénban a finndingi-Európa-bajnokságon. Az első és a harmadik R lobogó alatt ment, pumpálni a másodikban lehetett, azaz 10 csomó körüli szelekben mentek a futamok, a második stabilan e fölötti volt a szél ereje.


Berecz Zsombor mindháromban az első tíz között ért célba, az elsőben a második hátszélben fogott nagyot, de előtte is fokozatosan jött fel. A második futamban végig elöl vitorlázott, nagy harcban az új-zélandi Andrew Maloney-val, és végül a 2. helyen ért célba. A harmadik futamban pedig 4. lett.

Az összetett versenyben Berecz Zsombor a 3. helyen áll, 6 ponttal a második helyezett Maloney mögött és 4 ponttal megelőzve a negyedik helyen álló Alican Kaynart. A versenyben a riói olimpiai bajnok brit Giles Scott vezet. A másik magyar versenyző, az U23-as Németh Domonkos az összetett versenyben az 55., korosztályában pedig a 13. helyet foglalja el – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!