A szélcsenddel küzdenek a világkupán

2019. április 18.
Címkék :

Szerdán a parti és vízen halasztások miatt az összes hajóosztályt figyelembe véve csak néhány futamot sikerült lebonyolítani Genovában a világkupa-fordulón. Ezek egyikében Érdi Mári volt érdekelt a magyar versenyzők közül.

Nagyon gyenge, 3,5 csomós délkeleti szélben rajtolt Érdi Mári aki a mezőny második felében vette az első pályajelet. Helyezésén a következő körben csak néhány helyet tudott változtatni, míg az utolsó szakaszban jött végül a 11. helyen futott célba. Az egész futam nagyon gyenge szélben futott, a szélerő teteje 4,4, az alja 3,00 csomó volt.


„Az első futamban jól rajtoltam, majd arra lettem figyelmes, hogy a 24. helyen állok, és szinte egy helyben himbálódzom a genovai partok mentén. Láttam, hogy akik elöl vannak, agresszíven vitorláznak. Gondoltam, én is elhagyom az úri modoromat, ezzel aztán sikerült felmennem a 11. helyre. Jellemző a körülményekre, hogy a második kreuz hossza kábé 100 méter volt. A második futamban egy kevésbé sikeres rajt ellenére az első bóját már harmadikként vettem. Még soha nem szerettem volna ennyire, hogy ne fújják le a futamot, de sajnos lefújták” – mondta el Érdi Mári a hunsail.hu-nak. A Laser Radial-mezőnyt a norvég Line Flem Høst és a svájci Maud Jayet vezeti, Érdi Mári a 21. helyen áll az összetett listán.


A 470-eseket kivitték a vízre, de csak várakoztak, a finnmezőny pedig vízre sem szállt. A katamaránok egy törölt futamig, a Laser Standard csoportok pedig szintén csak várakozásig jutottak szerdán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!