Hajósok ünnepe Siófokon

Április 19. és 22. között ingyenes programsorozattal, a már hagyománynak tekinthető Húsvéti Nyuladalommal ünnepel Siófok. Április 20-án indul a 173. balatoni hajózási szezon, emellett is sok érdekes program várja a családokat a tavaszi szünet ideje alatt, valamint egész áprilisban.


Április legfontosabb siófoki programja a IV. Húsvéti Nyuladalom lesz, amelyet április 19–22. között rendeznek meg a Fő téren. A négy napon át tartó programsorozat alatt lesznek kézművesprogramok és játszópark a gyerekeknek, mindez természetesen a húsvéti hagyományok jegyében. Délutánonként gyerekkoncertek, sport- és táncbemutatók, estkénként pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják a közönséget.


A hagyományoknak megfelelően a balatoni települések közti hajózás is húsvétkor kezdődik. Április 20-án ünnepélyes keretek között elindul az első hajó Siófokról Balatonfüredre, ezzel megnyitva a 173. balatoni hajózási szezont. A Balatoni Hajózási Zrt. a négynapos ünnepre tekintettel április 19–22. között húsvéti séta- és gyerekhajókat is indít Siófokról.


Egy érdekes vízi sportot is ki lehet majd próbálni a hosszú hétvége alatt, hiszen húsvétkor elindul a 2019-es SUP, azaz állószörfszezon a Balatonon. A siófoki SUPPort állószörfközpont jóvoltából április 19-én, pénteken ingyenes SUP-tesztelésen lehet részt venni, szombattól hétfőig pedig állószörfös jógafoglalkozások és túrák is lesznek – írta a turizmus.com.

(fotó: pixabay)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!