Hihetetlen búvárkaland Dél-Afrikánál

Egy táplálkozó trópusi bálna hatalmas szájában kötött ki egy dél-afrikai búvár, amikor Port Elizabeth partjaitól nem messze a szardíniák vonulását filmezte a társaival.

Rainer Schimpf azt szerette volna megörökíteni, ahogy a cápák, a fókák, a delfinek és más tengeri ragadozók a hatalmas halrajra vadásznak, ám ekkor váratlanul felbukkant egy éhes bálna, óriásira tátott szájjal.

A kifejlett bálna jól bevált vadászmódszere szerint igyekezett minél több kishalat lenyelni, ám Rainer Schimpf véletlenül az útjába került és félig bekapta őt is. A tengeri óriás szerencsére gyorsan rájött a tévedésre és „kiköpte” a búvárt, aki épségben megúszta a hihetetlen kalandot.

„Semmi sem készíthet fel arra, hogy egy bálna szájában találod magad, ilyenkor csak az ösztöneidben bízhatsz. Visszatartottam a lélegzetemet, mert attól tartottam, hogy magával ránt a mélybe. Minden nagyon gyorsan történt. Erős nyomást éreztem a csípőmön és nem láttam mást, csak a feketeséget, gyorsan rájöttem, hogy valójában mi is történik velem” – Írta az erdekesvilag.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!