Minden, amit a Tisza-tóról tudni érdemes

Közel 12 ezer Tisza-tavi Kalandtérkép és programajánló, tájékoztató kiadvány jelent meg a Tisza-tóról és a Hortobágyról.

A Tisza-tó 56 turisztikai szolgáltatójánál érhető el a Kalandtérkép, valamint az Aktívan a Tisza-tónál és a Hortobágyon kiadvány. A térképen részletesen bemutatják a vendéglátóegységek kínálatát, a látnivalókról néhány fontos tudnivalót, a strandok programlehetőségeit, a kikötők csónakbérlési és egyéb szolgáltatásait.

Az Aktív Magyarország Aktívan a… kezdetű túraajánlója az ország minden tájegységét bemutatja. A 36 oldalas kiadvány a Tisza-tó felfedezése közben hasznos társ a térkép mellett, hiszen a legfontosabb tudnivalókat is meg lehet találni benne.

Többek közt bemutatja a környék jellemző madárfajait, jó tanácsokkal lát el a kerékpáros kirándulások során, bemutatja a természeti látnivalókat és a tó változatos növényvilágát. Természetesen a Hortobágyra is kiterjed, hiszen a két terület szinte szó szerint karnyújtásnyira van egymástól. A Hortobágy népszerű, valamint kevésbé ismert túralehetőségeit mutatja be, mint a különböző tanösvények, a gyalogtúrák vagy a szervezett kirándulások. Természetesen a gasztronómia is helyet kapott benne, hiszen az Alföld ízei megannyi különlegességgel várnak.

A kiadványokat a Tisza-tó minden kikötőjében, a legtöbb vendéglátóegységében, minden strandon és a Tourinform-irodákban lehet megtalálni – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!