Fogynak a szállások a hosszú hétvégére

Több mint a duplájára nő a belföldi turizmus forgalma a nemzeti ünneppel egybeeső hosszú hétvégén a márciusban szokásos adatokhoz képest, az átlagos foglalási érték 50 ezer forint, és jellemzően két éjre szól, a szálláshelyek között pedig a wellness a legnépszerűbb.

A Szállás.hu szállásfoglaló portál felmérése szerint az átlagos foglalási érték nagyjából ötödével magasabb az időszakban szokásosnál. Minden ötödik üdülést SZÉP-kártyával tervezik fizetni a vendégek, az üdülések átlagos értéke 62 ezer forint. Az apartmanok, a három- és a négycsillagos hotelek fogadják a legtöbb vendéget, a foglalások kétharmada ezek valamelyikébe szól.

A legnagyobb vendégforgalomra Hajdúszoboszló, Eger és a főváros számíthat. Szeged, Gyula és Hévíz felé is sokan utaznak. A legnépszerűbb települések toplistájára még Pécs, Siófok, Miskolctapolca és Debrecen került fel. Magyarország nevezetességei közül a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Festetics-kastély és az egri vár a legvonzóbb a Szallas.hu adatai szerint.


A foglalások többsége belföldre szól, a külföldre indulók jellemzően Lengyelországba vagy Csehországba látogatnak – írta az MTI.

(fotó: Pixabay)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!