Olcsóbb szolgáltatások a Balatonnál

Az idén már mindenki igénybe veheti a Magyar Vitorlás Szövetség által koordinált Vitorlázz itthon – A felfedezés élménye projekt keretében kibocsátott kedvezménykártyát, amely a magyarországi tavak – köztük a Balaton – körül nyújt számtalan olcsóbb szolgáltatást a turistáknak.


Jelentősen növekedhet a magyarországi tavak – köztük a Balaton, a Velencei-tó, a Fertő tó, a Tisza-tó – népszerűsége a Magyar Vitorlás Szövetség Vitorlázz itthon – A felfedezés élménye című, uniós támogatásból megvalósuló programjának köszönhetően – derült ki a Hungexpo területén rendezett Budapest Boat Show-n.


A vitorlazzitthon.hu egy olyan turisztikai portál, amely többek között a túravitorlázást népszerűsítő túraútvonalakat, helyi turisztikai attrakciókat, rendezvényeket mutat be. A kedvezménykártya-rendszer pedig több száz kulturális, gasztronómiai, illetve vitorlázással foglalkozó szolgáltatót, valamint szálláshelyet foglal magában kártyaelfogadó partnerként. A program célja a vitorlássport, az aktív kikapcsolódás népszerűsítése.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: „Évről évre nő a vitorlázók száma, és nagyon örülök, hogy a szabadidős vitorlázás is egyre nagyobb hangsúlyt kap. Remélem, hogy sokan lelik majd örömüket a hazai tavakon való vitorlázásban.”


Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke hozzátette, hogy a megvalósított fejlesztések eredményeként a turistáknak az ország tizenegy megyéjében lesz lehetőségük vitorlázni, így a teljes magyar népesség fele ismerkedhet meg ezzel a sporttal – írta az origo.hu.

(Foró: Profimedia, Pixabay)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!