Ingyenes városnéző hajózás a Dunán

2019. február 18.
Címkék :

Tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások, valamint dunai hajózás, városnéző buszos túra és különjáratú villamos is indul Budapest különböző pontjairól az idegenvezetők világnapjához kapcsolódó programsorozat keretében február 21–24. között.


Az idén is több mint 100 programmal 100 idegenvezető vesz részt a rendezvényen, amit az Utazás kiállítással egy időben rendeznek, így a február 24-i központi események helyszíne a Hungexpo lesz. Innen indulnak térítésmentesen a városnéző buszok. A kerekesszékkel közlekedők számára a speciális buszos túrák szintén a Hungexpótól indulnak majd.

Négy időpontban dunai városnézésre is invitálnak, a Vigadó téri hajóállomáson lévő 5-ös számú kikötőből szállhatunk vízre. Különjáratként közlekednek szerelvények a 2-es és a 6-os villamos vonalán is, de tematikus sétákon, épületbejárásokon a főváros rejtett érdekességeibe is betekintést nyerhetünk.


A programok többsége térítésmentesen lesz látogatható, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. A regisztrációs jeggyel az Utazás kiállítás is megtekinthető – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!