Út a sikeres vitorlásversenyzéshez

Öt előadásból álló szakmai sorozatot indított az év elején a Magyar Vitorlás Szövetség. A március közepéig tartó sorozat következő, A sikeres versenyzéshez vezető út című előadása február 12-én lesz.


A januári 22-i első előadáson lapunk, az Aqua Magazin állandó szerzője, Böröcz Bencze nemzetközi versenybíró a tavalyi aarhusi olimpiai kvalifikációs világbajnokság versenybírói kulisszatitkaiba avatta be a résztvevőket, akik néhány megtörtént esetben döntéseket is hozhattak. A következő, A sikeres versenyzéshez vezető út című előadásra azaz február 12-én kerül sor, Brencsán Dávid, Hodács Attila, Sigmond András edzők és Holczhauser András MVSZ-főtitkár ad áttekintést a 2018-ban megjelent szövetségi kiadványokról. Az előadásra itt lehet regisztrálni.

A sorozat február végén folytatódik a harmadik előadással: akkor Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat Viharjelző Obszervatóriumának vezetője beszél a Balatonra jellemző időjárásról és szélviszonyokról. Erre az előadásra már nem lehet jelentkezni, mert telt ház lesz.


Március 5-én a Vitorlakészítés és rigging praktikus tanácsok címmel Kelemen Tamás vitorlatervező (Berecz Zsombor edzője) és Pécsváradi Ákos (a MVSZ technikai bizottságának elnöke) rigging- és vitorlajavító szakember mutatja be a vitorlakészítés folyamatát és ad praktikus tanácsokat a vitorlázat, valamint a kötelek kiválasztásához a megrendeléstől átvételig. Az előadásra itt lehet regisztrálni.


A szakmai előadás-sorozat március 19-én zárul, amelyen Érdi Mári elárulja, mitől lesz valakiből jó vitorlázó. Az előadásra itt lehet regisztrálni. Az előadásokat, amelyeket bárki látogathat, de regisztrálni kell, kéthetente keddenként délután 6-tól este 8-ig rendezik a Magyar Sportok Háza első emeleti konferenciatermében (1146 Budapest, Istvánmezei út 1.).

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!