Előadás-sorozat a versenyvitorlázásról

Öt előadásból álló szakmai sorozatot indít a szövetség január végén. A március közepéig tartó sorozat keretein belül versenyzői, bírói, technikai és széltaktikai szempontok szerint elemzik szakemberek a versenyvitorlázást, valamint Balaton meteorológiáját is meg lehet ismerni közelebbről.

A Magyar Vitorlás Szövetség téli szakmai előadás-sorozatának előadói között szerepel a világ egyik legjobb olimpiai női vitorlázója (Érdi Mári), a világ egyik vezető versenybírója (Böröcz Bence), a világbajnok Berecz Zsombor edzője (Kelemen Tamás), valamint a Balaton vezető meteorológusa (Horváth Ákos).

A sorozat tematikája:
Január 22. – Versenybírói döntéshelyzetek
Lapunk, az Aqua Magazin állandó szerzője, Böröcz Bence, akit a World Sailing 2018 novemberében a világ vezető versenybírói közé választott, interaktív előadásában ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ: Mi a versenybírók feladata egy vitorlásversenyen? Hogyan működnek a versenyszabályok egy tárgyaláson? Hogyan befolyásolja egy versenyző stratégiáját egy megnyert óvás? Az előadás alatt a résztvevők maguk is hoznak döntéseket megtörtént esetekben.


Február 12. – A sikeres versenyzéshez vezető út
Brencsán Dávid, Hodács Attila, Sigmond András edzők és Holczhauser András MVSZ-főtitkár ad áttekintést a 2018-ban megjelent vitorlás témájú szövetségi kiadványokról.

Február 26. – Balatoni szél
Horváth Ákos, az Országos Meteorológiai Szolgálat Viharjelző Obszervatóriumának vezetőjének előadása a Balatonra jellemző időjárásról és szélviszonyokról.

Március 5. – Vitorlakészítés és rigging praktikus tanácsok
Kelemen Tamás vitorlatervező (Berecz Zsombor edzője) és Pécsváradi Ákos (az MVSZ technikai bizottságának elnöke) rigging- és vitorlajavító szakember mutatja be a vitorlakészítés folyamatát és ad praktikus tanácsokat a vitorlázat és a kötelek kiválasztásához a megrendeléstől átvételig.

Március 19. – Mitől lesz valaki jó vitorlázó?
Érdi Mári, az Év női vitorlázója, a 2020-as tokiói olimpia résztvevőjének előadása a felkészüléséről, a versenyek előtti trükkökről és a versenyeken alkalmazott taktikákról.

Az előadásokat – amelyeket bárki látogathat, de regisztrálni kell – kéthetente keddenként délután 6-tól este 10-ig rendezik a Magyar Sportok Házában (Budapest 1146, Istvánmezei út 1.) – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!