Négy év múlva utazhatunk a Titanic II.-vel

2018. október 25.
Címkék :

Az ausztrál üzletember és politikus, Clive Palmer és a kínai állam néhány éves pénzügyi konfliktusa után újból folytatódnak a Titanic II. névre keresztelt hajó építési munkálatai, amely a tervek szerint 2022-ben már el is indulhat első vízi útjára.


„A hajó az eredeti útvonalat fogja követni, Southamptontól New Yorkig szállítva az utasokat, emellett körül fogja hajózni az egész világot, inspirálva és elvarázsolva az embereket” – írta Palmer a kiadott hivatalos nyilatkozatában.

Bár a hajó az 1912-es Titanic másolata lesz, az elmúlt bő száz év újításait nem fogják figyelmen kívül hagyni, legalábbis ami a biztonságot illeti. Korszerű mentőcsónakokkal, radartechnológiával és navigációs eszközökkel lesz felszerelve a hajó, hogy ne juthasson a névrokona sorsára.

A technológiai fejlesztéstől eltekintve a vízi jármű külsejében és berendezésében teljesen megegyezik az eredetivel, beleértve a James Cameron 1997-es filmjében fontos szerepet játszó lépcsővel. A Titanic II.-be 825 kabint építenek és 2435 utas szállítására lesz alkalmas – írta a hu.ign.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!