Két versenyt is nyert a Mormota

A Folkboat osztály bajnoka lett a Mormota, amelyet Szamódy Olaf Zsolt kormányzott. A Dragon osztály flottabajnokságaként számon tartott Johan Anker Kupát a Tenke Péter vezette 7Arts nyerte.

A regattát a Tramontana Yacht Klub rendezte, amely a résztvevők számára Fenyves Kupa néven egy felvezető túraversenyt – aminek első futama egyben a Folkboat-ob távolsági futama is volt – is szervezett a Balatonfüred–Balatonfenyves távon. A szombaton reggel érkezett a megígért hidegfrontban a déli part előtt 15 csomó körülire gyengült szélben három teljes értékű futamot sikerült befejezni mindkét osztálynak. Az utolsó versenynap reggelére ismét visszatért a gyenge szeles időjárás, így a tervezett ötödik futamot már nem sikerült megtartani.

Így Folkboat osztályban négy futam alapján lehetett bajnokot hirdetni. Első helyen a Mormota (Szamódy Olaf Zsolt, Győry Magdolna, Varjas Sándor Endre, Szamódy Tamás Gergely) végzett, második a Cinquecento (Ambrózy György, Galántha Gergely) lett, harmadik pedig a Zarándok (Wlasitsch Tamás, Kádár László, Nagy Péter). A Dragonok Johan Anker Kupáját a 7Arts (Tenke Péter, Varga István, Szörényi Ádám) nyerte, második a Freyja (Uros Zvan, Matija Brecelj, Ikrényi Gábor), harmadik pedig a Tiamat (Homola László, Hajdú Martins, Horváth Csaba).

Vasárnap némi halasztás után sor került a Fenyves Kupa második futamának rajtjára, amelynek eredményét a badacsonyi átfutó kapunál elért eredmény adta, mivel a gyenge szél miatt rövidíteni kellett az eredetileg Balatonföldvárig tervezett versenyt. A túraversenyt a Dragon osztályban a Nemecsek nyerte (Tóth Zsolt, Kozma László és ifjabb Kozma László), míg a Folkboatok között ismét a Mormota bizonyult a leggyorsabbnak.

A Dragon – Fenyves Kupa végeredménye.

A Folkboat Fenyves kupa végeredménye.

A Folkboat országos bajnokság végeredménye.

A Johan Anker Kupa végeredménye.

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!