Rekordokat hozott a balatoni strandszezon

2018. szeptember 24.
Címkék :

A nyár utolsó hónapja megmentette az eredményeket, sok helyen régóta nem volt ekkora a forgalom.

Révfülöpön a két strand együttes forgalma 16 százalékkal haladta meg a 2017. évit. A tavaly kikotort és homokozott Szigeti strand növekedése volt a jelentősebb, de a bevételt a Császtai strand fejlesztésére fordítják.


Balassa Balázs, Szigliget polgármestere szerint az egész eddigi évet tekintve megállapítható, hogy soha ennyi vendéget nem fogadtak a strandon. Ennek megfelelően a bevételek szintén nagyobbak voltak, mint tavaly. Az elmúlt évekhez hasonlóan a működési költségen felüli bevételt visszaforgatják a strandra.


Az eddigi legjobb szezont zárták a strandok Balatonalmádiban. Tíz százalékkal haladta meg a bevétel a tavalyit, ami akkor szintén rekordnak számított. A növekedés részben annak köszönhető, hogy emelkedtek a jegyárak, nagyobb részt viszont az augusztusban tapasztalt folyamatos strandidőnek. Az önkormányzathoz a nyáron összesen csaknem 191 millió forint folyt be a strandok jegybevételeiből, ennek mintegy kétharmadát a Wesselényi strand hozta.


Rekordadatok születtek az alsóörsi strandon is az idei szezonban. A főszezon rosszul kezdődött, mert június és július eleje felemás időjárást produkált. Viszont július második felében és augusztusban behozták a lemaradást, még a tavalyi adatokat is túlteljesítették – írta a hirbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!