Biztató eredmények a világkupán

Véget ért az enosimai világkupaverseny, Érdi Mári a 22., Vadnai Benjamin a 16., Jonatán pedig a 25. helyen végzett.

A magyarok közül Érdi Mári érte el a legjobb futameredményt, megnyerte a negyedik futamot. „Nem is egyszer előfordult, hogy a cirkáló szakaszok háromnegyedéig az első ötben vitorláztam, majd egy szélfordulóval a 30-on is kívül kerültem. Ezzel ki is derült a legnagyobb gyengeségem ilyen körülmények között, azaz kiszámíthatatlanabb viszonyok között nehezebben tudok jó eredményt elérni” – mondta a hunsail.hu-nak Érdi Mári. – „Abban kell sokat javulnom, hogy ilyen körülmények között is olyan futamokat, jó átlagot tudjak menni.”

A világkupa-sorozat enosimai fordulóját a riói bajnok, aarhusi ezüstérmes holland Marit Bouwmeester nyerte a svéd Josefin Olsson és az aarhusi világbajnok belga Emma Plasschaert előtt. Érdi Mári pedig Japánban marad, és elindul az Enoshima Olympic Weeken, ahol a világkupaverseny szinte teljes mezőnye is rajthoz áll.

A férfiak között Vadnai Benjamin úgy lett 16., hogy futamok során egyszer 2., egyszer pedig 6. lett. „Közepes volt a kezdésem, sosem sikerült az első 10-ben befutni, de nagy hibák se voltak, amik a mezőny hátsó részébe dobtak volna. A végére pedig sikerült összerakni a futamokat” – mondta a versenyről a hunsail.hu-nak Vadnai Benjamin.

Testvére, Vadnai Jonatán a 25. helyen végzett, legjobb futama egy 7. helyezés volt. A versenyt a brit Elliot Hansen nyerte az ausztrál Matthew Wearn és az új-zélandi Sam Meech előtt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!