Beneteau Antares 30 – Kényelem és biztonság a tengeren

Letisztult vonalak, kiváló navigációs tulajdonságok, funkcionális terek – ez az Antares. A Beneteau motoros jachtja tökéletes kikapcsolódássá varázsolja a tengeri hajózást.


Az Antares 30 a márkacsalád első tagja, amely szedánverzió mellett flybridge kivitelben is rendelhető. A klasszikus formavilágú jachtot a füstszínű üvegek és a szürke hajótest teszi stílusosan elegánssá. Harminchat lábas nagytestvéréhez hasonlóan kifejezetten tágas flybridge és napozóterasz, illetve két kormányállás is helyet kapott a 30 lábas motoroson.

A fedélzeten hátratekintve feltűnik a széles úszóplatform, ugyanakkor a hátsó fedélzet padján is kényelembe helyezhetjük magunkat. Innen rozsdamentes acélszerkezetű falétrán érhető el a jacht csúcsa. A teraszméretű flybridge-ről nyíló panoráma csakhamar felcsábít a motoros tetejére, amelyet a fedélzethez hasonlóan rozsdamentes acélkorlátok tesznek biztonságossá.

A nyitott kormányállás két ember számára is elegendő helyet biztosít, a kapitány mögött pedig az utasok rendelkezésére áll a praktikusan kialakított napozó- és pihenőtér, amelynek ülései fekvő pozícióba is állíthatók. A fedélzetre visszatérve a hajó orrában egy még tágasabb pihenőtér kínálkozik, szintén testre szabható fekvő-, illetve ülőhelyekkel.

A hátsó fedélzetről üveges tolóajtón át vezet az út a szalonba. Jobb kéz felől a gazdagon felszerelt konyhában rozsdamentes acélmosogató, gáztűzhely és -sütő, 65 literes hűtőszekrény, mikrohullámú sütő számára kialakított polc, illetve elegendő munkapult és tárolóhely áll rendelkezésre.

A konyhával szemben található szalon U alakú ülőgarnitúrája kényelmes étkezést és pihenést biztosít az utasoknak. Továbbhaladva az orr felé, jobb kéz felől a remekül felszerelt beltéri kormányállás, bal oldalon egy további, előrenéző utasülés várja a kapitányt és azt, akivel szívesen megosztaná az Antares 30-as navigálásának élményét. A 370 lóerős dízelmotornak köszönhetően a jacht a nyílt tengeren eléri a 30 csomós végsebességet is.

A kormányállás mellett elhaladva közelíthetők meg a hálóhelyek. A tulajdonos, nagy tetőablakkal ellátott kabinja a jacht orrában kapott helyet, a bal oldalon található vendégkabinban pedig emeletes ágy várja az utasokat, amelynek felső fekvőhelye felhajtható a mennyezet síkjába. A két kabinhoz praktikusan berendezett közös fürdőszoba tartozik. A szalon U alakú kanapéja néhány mozdulattal kétszemélyes vendégággyá alakítható, így az Antares 30 összesen hat főt tud elszállásolni.

(A hajóbemutató teljes terjedelmében megtalálható az Aqua magazin legújabbszámában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!