Érdi Mári is indulhat az olimpián

2018. augusztus 10.
Címkék :

Berecz Zsombor világbajnoki győzelme és olimpiai kvótaszerzése után a Laser Radial osztályban vitorlázó Érdi Mári is megszerezte a tokiói indulás jogát.


Kiváló vitorlázónk az utolsó futamában a 11. helyen ért célba, így a 10. helyen áll, vagyis az olimpiai kvóta megvan és Érdi Mári indulhat a mai éremfutamon. Versenyzőnk csapatán keresztül közölte, hogy nagyon örül az olimpiai kvótának. A csütörtöki versenynapról röviden annyit mondott, hogy a szél összevissza fújt és izgalmas küzdelem folyt az aarhusi pályán.

Érdi Mári az idén nagyon jól szerepelt, magas szinten tudott nagyon egyenletes versenyzést produkálni. A világkupa-fordulók közül a még tavaly októberben a japán Gamagoriban rendezett versenyen nem indult, az idén januárban Miamiban 4., illetve áprilisban Hyères-ben az 5. végzett (Miamiban az éremfutamot megnyerte).

Majd a nemrég még Világkupa-fordulónak számító, hatalmas hagyományokkal büszkélkedő, rangos Palma de Mallorca-i versenyen, a Trofeo Princessa Sofián megszerezte élete első felnőtt világversenyes dobogóját, harmadik lett. A májusban a franciaországi La Rochelles-ben rendezett Európa-bajnokságon pedig az 5. helyen végzett.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!