Biztató nap a kvalifikációs vébén

Berecz Zsombor a harmadik, Gyapjasék a negyedik helyen értek célba a vébén, amelyen minden osztálynak sikerült futamokat rendezni.

Berecz Zsombor sokat javított pozícióján, a hetedik és nyolcadik futamban ugyanis a 3. és a 9. helyen ért célba, így az összetett lista 7. helyére lépett előre. Hatalmas küzdés volt mindkét futamban a nem túl erős 7-9, majd 11 csomóig erősödő délkeleti szélben, a napi második futamban például alig fél méterrel előzte meg az utolsó 10 méteren a francia Európa-bajnokot, Jonathan Lobert-t. A hetedik helyen álló, 54 pontos Berecz Zsombor előtt a hatodik Maloney-nak szintén 54 pontja van, a nyolcadik Olezzának (ARG) 56. Az élen az angol Edward Wright áll, harminchét ponttal.


A férfi 470-es osztályban a Gyapjas testvérek a hetedik futamban egészen kiválóan vitorláztak, és a 4. helyen végeztek. A következő futam nem sikerült ennyire jól, abban a 20. helyen futottak be. Az összetett eredménylistán így a 18. helyen állnak (a nemzetek között a 12.-ek).

A Laser Standard osztályban Vadnai Benjamin egyelőre a 29. helyen az összetett rangsorban, miután a 25. és a 49. helyen végzett a keddi futamokban. Testvére, Jonatán az ezüst csoportban egy 2. és egy 17. hellyel az 56. pozícióban várja a folytatást (ez egyébként az ezüst csoport első helye).

A női Laser Radial osztályban Érdi Mári a hosszas halasztás után gyenge, alig több mint 4 csomós szélben indított hetedik futamban a 19. helyen ért célba, ezzel összetettben a 15.

A Nacra 17 Foiling osztályban rendezett két futamban a magyar kettős, Virág Flóra és Molnár Dávid a 30. és a 34. helyen végzett csoportjában, így összetettben az 58. helyen állnak. A férfi szörfösök között Sánta Bence a 82. helyen áll hat futam után, kedden a 41., a 36. és a 42. helyen futott célba.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!