E 52 F Evoluzione – A természet és a technika találkozása

A Cranchi Flybridge kollekciójának új hajóját nézve az jut az eszünkbe, hogy csak a természet szokott alkotni ennyire letisztult formákat. Ez az érzés csak erősödik, ha a szalonba lépünk, hiszen olyan, mintha otthon lennénk.

A tökéletesre alakított formák persze nem olyan meglepők, ha azt nézzük, hogy a gyár már 1870 óta épít hajókat. A 19. századi kis üzem ma már professzionális nagyvállalat, de a filozófiájuk nem változott: olyan jachtokat készítenek – javarészt ma is kézzel –, amelyek tökéletesen kiszolgálják a tulajdonosaikat, mérföldről mérföldre.


Egy hajó minőségét nemcsak a technika határozza meg, de az is, hogy miképpen használják. Nos, ebben nyújt igazán kiemelkedőt az olasz gyár. A legújabb fejlesztések, mérnöki lelemények mind a hajó összképébe illeszkednek, így lesz igazán gyors, kényelmes és megbízható az E 52 F Evoluzione.


Az 51 lábas vízi jármű már bőven nem a kis kategória, viszont a két 550 lóerős motor úgy indítja meg a 15 tonnás testet, mintha egy sportmotorosban ülnénk, ugyanakkor a stabilitása egy nagy jachté. Mivel a flybridge sorozat része, így a kormányos igencsak magasról, öt méterről szemlélheti a vizet a hajó körül. Ez különösen biztonságos érzést ad, ami jól is esik ekkora teljesítménynél.

Technikai adatok
Teljes hossz: 15,82 méter
Szélesség: 4,67 méter
Merülés: 1,25 méter
Legnagyobb magasság: 5 méter
Tömeg: 15 tonna
Max. befogadóképesség: 12 fő
Üzemanyagtank: 1350 liter
Édesvíztank: 540 liter
Kabinok száma: 3
Mosdók száma 2
Alvóhelyek: 6+1
Motoropciók: 2×550, vagy 2×600 lóerő, Volvo Penta dízel

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!