Kettévágtak egy óceánjárót, hogy nagyobb legyen

2018. március 26.
Címkék :

Látványos megoldással bővítette az egyik hajózási társaság óceánjárójának kapacitását. A tengeri monstrumot félbevágták, hogy a szükséges betoldással oldják meg a kívánt kapacitásbővítést.

A Silversea kettévágta egyik, jelenleg is hatalmas hajóját, hogy megtoldja 15 méterrel. A 36 ezer tonnás tengeri monstrumot a bővítés idejére egy palermói szárazdokkba vontatták. Itt folytatják le azt a különleges bővítési eljárást, amelynek eredményeként a most közel 196 méteres hajó 211 méterre nő.

A járműbe egy előre legyártott, 15 méter hosszú középrészt építenek bele. A Silver Spirit névre keresztelt óceánjáró 12 százalékos méretnövekedése rengeteg pluszkapacitást eredményez. Az új terekben 8 új étterem, 34 lakosztály, de még egy gyógyfürdő és edzőterem is elfér.

A hajó méretének megnövelése 70 millió dollárba került. A mintegy két hónapot igénybe vevő munkálatokon 500 munkavállaló dolgozik, összesen nagyjából 450 ezer munkaórát. vezetéket használnak fel.

A nagyobb kapacitású hajón mintegy hetvennel több utazót tudnak kényelmesen elhelyezni. A tervek szerint a nagyobbításon átesett óceánjáró először május 6-án, egy olasz kikötőből fut ki a tengerre – írta az origo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!