Érdi Mária boldog és már Tokióra készül

A magyar vitorlázó boldog a Miamiban rendezett világkupán elért futamgyőzelme miatt, és elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet edzőjének, akivel folyamatosan fejlődik.

Érdi Mári a hunsail.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy a Miamiban rendezett világkupán elért negyedik helyezése az eddigi legjobb felnőtt eredménye, és természetesen nagyon örül.

„A Medal Race-t csodálatos élmény volt megnyerni és nagyon élveztem azt a futamot. A verseny elején látszott, hogy még gyakorolnom kell a versenyzést azokon a napokon, amikor kiszámíthatatlanul be fog jönni egy oldal. Sajnos türelmetlen vagyok és mindig meg akarom nyerni a futamokat, ez a hozzáállás azonban nem túl kifizetődő az ilyen napokon. Ami óriási előrelépés a múlt évhez képest az a nagy szeles sebességem. Amikor elkezdett fújni a szél, én voltam az egyetlen, aki tudta tartani a lépést az angol lánnyal. Sőt, néha még gyorsabb is voltam, pedig ő jelenleg a világ leggyorsabbja erős szélben” – tette hozzá.


A kiváló magyar versenyző nagyon sokat köszönhet edzőjének, Ian Ainslie-nek, aki sokat segített neki, hogy gyorsabb legyen. „Nagyon szeretem vele a közös munkát és érzem, hogy minden nap fejlődök mellette. Olyan apró részleteket észrevesz a motorosból, amiket én sem érzek magamon. Összességében pozitívan értékelem ezt a versenyt, de még rengeteg munka áll előttünk Tokióig” – mondta.

Érdi Mári következő fontos verseny Palma de Mallorcán lesz április elején.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!