Megújul a csopaki strand

2017. október 31.
Címkék :

A csopaki a Balaton-part egyik legnépszerűbb strandja, és jelenleg is dolgoznak azon, hogy jövőre még kulturáltabb környezetben várják a vendégeket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. 46,39 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette az önkormányzat strandfejlesztési pályázatát, többek között új vízi csúszdát kap a községi strand. „Reményeink szerint egy 200 négyzetméteres napozó- és úszóstéggel is bővül a strand. A napozóstég azon túl, hogy növeli a strandfelületet, terveink szerint az esti órákban rendezvényszíntérként is funkcionál majd” – mondta a beruházásról Ambrus Tibor polgármester.

Szezonhosszabbító céllal, a strandi pavilonsoron a használaton kívüli akadálymentes vizesblokk és öltöző helyén kialakításra kerül egy egész évben üzemelő wellnessrészleg szaunákkal és gőzkabinnal.

A Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával, egy korábbi sétányfejlesztési projekthez kapcsolódóan, Csopak nyugati sétányszakaszán horgász és kerékpáros pihenőt alakítanak ki. Az Apáca strandnál épül egy fitneszpark. Mindez tovább emeli az infrastruktúra színvonalát, a vendégek komfortérzetét. A 10 milliós költség felét a BFT biztosítja – írta az ilovebalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!