Sikeres volt az S&S Szlalom bajnoki forduló

Az S&S Szlalom bajnoki fordulót a Surf Core Szörfbázison rendezték, amely a második, egyben utolsó állomása volt a szlalombajnokságnak. A versenyt az S&S Kft., a Magyar Szörf Szövetség, a Hell energy valamint a XIXO támogatta és szponzorálta.

Az időjárás-előrejelzés jónak ígérkezett, a futamok alatt az erős szélben is több rövid, de nagy leállás volt, és a nap közben egyre gyengültek a ráfújások is. A versenyrendezőknek nehezítette a dolgát az is, hogy párhuzamosan a tavon vitorlásversenyt rendeztek, ami a vízfelület nagy részét elfoglalta, ennek ellenére a maximumot tudták kihozni a lehetőségekből.

Ebben a szélben Sánta Bence vitorlaválasztása fizetődött ki legjobban, aki a reggeli ráfújásokban párszor felszállási engedélyt kért, gyakorlatilag végigsiklotta a futamokat és gyönyörű rajtjaival 6 futamból 3 futamgyőzelmével az élre ugrott, és így megszerezte a magyar szlalom bajnoki címet. Varga Gábor még mindig sportsérülésével küzd, de ami jobban hátráltatta a 2. és a 3. futamban, hogy a 7.8-as vitorlával a fordulók után nem tudott rendesen megsiklani, így többen be tudták hozni az egyenes szakaszokban megszerzett fölényét. A délutáni futamokban a 8.6-os vitorlával már több sikere volt. Geiger Richárd a felnőtt,mezőnyben a 3. helyet szerezte meg, valamint az egyik futamban kiemelkedő eredménnyel 2.-nak futott be. Dr. Molnár Ákos is idei legjobb teljesítményével a 4. helyet szerezte meg annak ellenére, hogy neki inkább a közepesen erős szél kedvez. Mrena Zoltán kitartó gyakorlásával és új felszerelésével összességében az 5. helyet szerezte meg az erős mezőnyben és egyszer 4.-nek is befutott.

Az idén először amatőröknek is rendeztek szlalomversenyt, amire 8-an neveztek. Kiváló alkalom volt ez arra, hogy a nem profik is kicsit belekóstoljanak a versenyzés világába és pályán, ellenőrzött körülmények között tudják gyakorolni a rajtolást, a perdüléseket és átéljék a versenyzés élményét – írta a windsurfing.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!