Luxusszálló lett a Titanic szülőhelyéből

2017. október 3.
Címkék :

Hajdani pompájához méltó emléket állítottak a Titanicnak. A híres óceánjárót megálmodó mérnökirodák helyén ugyanis luxusszálloda nyílt az észak-írországi Belfastban.

Az átalakítás két évig tartott, a költségek 28 millió fontra rúgtak. A grandiózus épület ebben a hónapban nyitotta meg kapuit az egykori Harland & Wolff irodák helyén, ahol annak idején mérnökök illetve hajóépítő mesterek tucatjai készítették el az óceánjárók – nem kevesebb mint 1700 hajó – rajzait.


A Titanic Hotel Belfastban ennek megfelelően egy kiállítótér is helyet kapott, ahol a legendás luxushajó sorsát elevenítik fel. Sőt, a vendégek magukba szívhatják a történelem hangulatát annak a telefonközpontnak a megismerésével, amelyen keresztül annak idején az első vészjelzés érkezett a Titanicról a jéghegynek történő ütközés után.


A történelmet idéző egyéb helyiségeket is megőrizték az utókornak, mint a Titanic alkotói által használt társalgó, a vezetőség bejárata, a lobby, valamint a vezető építészek és hajóépítők – köztük Thomas Andrews, Lord William Pirrie illetve Charles Payne – irodái.


A 119 art deco inspirálta szoba mindegyike Harland & Wolff-műalkotásokkal és egyedi bútorokkal berendezett. A szállóvendégeknek ugyanakkor a kényelemről sem kell lemondaniuk, hisz egy minden igényt kielégítő bár, tágas hall és egy bálterem várja őket – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!