Rajtol a J24 Eb Balatonfüreden

2017. szeptember 27.
Címkék :

A szeptember 24. és október 1. között Balatonfüreden, a Balatonfüredi Yacht Clubban rendezendő J24-es Európa-bajnokságra 8 nemzet, 48 hajója és 250 versenyzője regisztrált. A kontinensviadal vízi eseményeit háromnapos regisztráció előzte meg, ahol felmérték a hajókat, a vitorlákat.

A nyitó nap délelőttjén csodálatos napsütés és friss keleties szél fújdogált, néhány versenyző ki is használta az időt és edzést tartott. Sajnos a próbafutamra, délután háromra teljesen leállt a szél, így a versenyrendezőség nem tudta megrendezni a futamot.

A nemzetközi J24-es osztály „egy igazi nagy család”, ez többször is elhangzott a megnyitó beszédekben, hiszen az osztályban vitorlázók jól ismerik egymást. Elsőként a nemzetközi J24 osztály „nagy öregje” Stuart Jardine köszöntötte a versenyzőket és elmondta, hogy már lassan szeretne visszavonulni és a német Michael Petersnek átadni a feladatai.

Stuart a nemzetközi J24-es osztály technikai bizottságának tagja, tapasztalt és sikeres vitorlázó, aki a 2008. évi hazai Eb-n 4. lett. Fantasztikus teljesítmény, hogy bár elmúlt 80 éves, még aktívan menedzselte a teljes három és fél napos hajófelmérést és irányította a felmérési csapatot. Az Eb teljes felmérésének előkészítését és helyi koordinálását Baranyai Zsolt végezte, a felmérő csapat tagjai volt Pécsváradi Ákos és Csernussi Gábor, valamint számtalan segítőkész önkéntes.

A rendező klub, a BYC részéről Simon Károly, a klub örökös tagja kívánt jó szelet és fair futamokat a résztvevőknek. A megnyitón Holczhauser András, az MVSZ titkára üdvözölte az induló csapatokat. Hercsel Erik, a Magyar J-24-es Osztály vezetője megköszönte az önkéntesek fantasztikus munkáját és a szponzorok, a kiemelt támogató, Audi, a Quantum Sails Hungary, a Julius Meinl, az International (Ricky Sport, Jet Travel és Bravo Boats támogatását.

A versenyvezető Fluck Benedek után a nemzetközi zsűri is bemutatkozott: Dusan Vanicky (SVK) elnök, Pedro Rodrigues (POR), Judit Bodnár (HUN), Gábor Oroszlán (HUN). A megnyitót magyaros falatok és finom zamatos borok, jó hangulat zárta. Szeptember 27-én indulnak a futamok.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!