Jó hangulatú volt az Építők Vitorlás Kupája

A 12. Építők Vitorlás Kupáján Balatonfüreden 27 támogató cég 28 hajóval vágott neki a regattának. Jobb helyezésekkel az Iteam Holding csapata újoncként elhódította kupát a címvédő Strabag csapatától, a bronzérmes pedig szintén egy korábbi bajnok, az M6 Duna csapata lett.

Délelőtt 14-15 csomós nyugati szélben indult a futam, négy kategóriában 5-5 perces különbséggel rajtoltak a handicaprendszer szerint az egységek. Az első futamban a győzelmet a Colas csapata szerezte meg a Kacor Király nevű Nautic hajóval, a második a Strabag az Admiral X hajóval, míg a harmadik a Főber Zrt. lett az Apach névre keresztelt Nauval.


Délután 5-7 csomós, néha kicsit forgolódó, nyugati szélben vitorláztak az építőipari cégek. Ez a futam kicsit hosszabb lett, mert a gyengébb szélben jobban kellett figyelni, hogy ki melyik oldalt választja, vagy hogy hogyan reagál a szélfordulókra. A második futamon a győzelmet az Iteam Holding szerezte meg az Essentiával, a második helyen az M6 Duna futott be a Remetével, míg harmadikként a Strabag szelte át a szélvonalat. Ezzel ki is alakult az első három helyezett. A győzelmet az újonc iteam Holding szerezte meg, az ezüstérmet a Strabag, míg a bronzot az M6 Duna vihette haza.

A délutáni futammal nem ért véget a vitorlázás, tavaly rendezték meg először az Optimist gyerekfutamot, a hagyomány idén is folytatódott. Tizenkét optimistes palánta egy kétkörös kis up and down pályán vitorlázott. A verseny érdekessége az volt, hogy a gyerekek a támogató cégek logói alatt versenyeztek, a vitorlákra felkerültek a céges emblémák, így a támogatók a helyszínen szurkolhattak a kis versenyzőjüknek. A gyermekfutamban a győztes Sigmond Soma lett, aki a Viavin és a HazaiÉpítők színeiben versenyzett, második lett Bodnár Hanna (Laki/Ahíd/AdmiralHázak), harmadik Borbás Buda (Aqualiget/Nyírfacukor/Euroaszfalt).

A kategóriákat külön is értékelték, az I-es kategória első három helyezett csapata az Aereco, a Viavin és a Strabag 2 lett. A II-es kategóriában: 1.Helyszín, 2. Colas, 3. Layher, 4. Főber, 5. Alukönigstahl, 6. Colas. III-asban: 1. Iteam 2. Strabag 3. Nordic Water 4. Swietelsky, míg a IV-es kategóriában: 1. M6 Duna, 2. Admirál Házak, 3. Aqualiget 4. M6 Tolna, 5. Jafholz 6. Hörmann.

Különdíjak: 1. Az újra visszatérő – Alukönigsthal, 2. A legígéretesebb újonc – Főber, 3. A legszebb hajó és a legerősebbet ütő csapat – Swietelsky.

Rendezői különdíjak: 1. LB Knauf, 2. Hörmann, 3. Jafholz.

A legkitartóbb csapat: Mapei

EREDMÉNYEK
Gyerekfutam eredményei

Abszolút eredmények

Kategóriánkénti eredmények

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!