Vitorlásjubileum Orfűn

Péntektől vasárnapig a IX. Compass Vitorlás napok keretei között vitorlázók, szörfösök és modellvitorlázók népesítik be a Pécsi-tavat.

Péntek reggel a modellvitorlázók egyméteres hajóosztálya nyitja meg a versenyek sorát, amit szombaton valamennyi hajóosztály követ. A vitorlázók és a vitorlások komoly fesztiválhangulatot teremtenek a baranyai vitorlázás szentélyében, amit Magyarország egyetlen vitorlás arénájának is szoktak nevezni, hiszen a partról jól követhető minden regatta, olyan, mintha egy stadionban rendeznének vitorlásversenyeket.

1967 óta vitorláznak a Pécsi-tavon, az első hajó egy fakalóz volt, amit a gáthoz közel a nyugati oldalon tettek vízre a tó első vitorlázói. A helyben tradicionális hajóosztályok, a kalóz, a finn, a laser és az optimist mellett vízre szállnak a szörfösök és a modellvitorlázók. Természetesen ott lesz a mezőnyben a tavasszal két világbajnoki ezüstérmet szerző ifj. Csóka László is aki IOM és Marblehead osztályokban küzd majd az ellenfelekkel.

A kalóz hajóosztály friss magyar bajnokai, a Fluck–Székely páros is Orfűn ünnepel a hétvégén, csakúgy mint a J24-es bajnokságot az ünnep kedvéért lemondó Székely Antal olimpikon versenyző, akinek a pályafutása a Pécsi-tóról indult – írta a bama.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!