Vitorlás-csúcstalálkozó a francia Riviérán: Les Voiles de Saint-Tropez 2023

Gyönyörű napsütés, az öböl mint háttér, a világ legszebb Maxi, Modern és Klasszikus jachtjai, könnyed társasági légkör – másfél hét Saint-Tropez-ban.

Az idén már huszonötödik alkalommal rendezték meg a Les Voiles de Saint-Tropez-t, ezúttal tíznapos formátumban, szeptember 29. és október 8. között. Először a Maxik szálltak versenybe, majd következtek a modern és klasszikus jachtok napi futamai Le Portalet előtt. Georges Korhel főrendező és Pierre Roinson, a Société Nautique de Saint-Tropez elnöke Les Issambres és Cavalaire környékén a körülményekhez és a jachtok típusaihoz tökéletes pályákat tűztek ki. állítottak össze. A napok és órák mind a vízen, mind a parton élvezettel és szórakozással teltek, az új versenyfalu is sikerrel debütált a Jean Réveille mólón. Az ízletes koktélt mintegy 3000 vitorlázó 250 Classic, Modern és Maxi jacht fedélzetén élvezettel fogyasztotta el.

Pierre Roinson, a Société Nautique de Saint-Tropez elnöke: „Megdöbbentő volt a nézők tömegének mérete és lelkesedése a hét folyamán, szerencsére az időjárás is a kezünkre játszott, a vénasszonyok nyara elkényeztetett minket. Minden érintett, a vitorlázók, a tulajdonosok és a partnerek egyetértettek abban, hogy újra felfedeztük a Nioulargue szellemét, amelyet méltóképpen ünnepeltünk a Saint-Tropez-ban 22 éve nem látott Pride visszatérésével. A sportszakmai szempontok is teljesültek, hiszen minden osztály minden nap vitorlázott! Már megkezdtük az egyeztetéseket az osztályok képviselőivel, mivel a szervezőcsapat szeretné tovább emelni a színvonalat, 2024-re is készülünk néhány változással.”

Georges Korhel főrendező: „A csapatok mind a parton, mind a vízen csodálatosan teljesítettek, a pályáink remekül működtek, és lehetővé tették a versenyzők számára, hogy igazán jól érezzék magukat. A különböző csoportok összeállítása, különösen a Classic jachtok között, hosszadalmas folyamat, továbbra is azon dolgozunk, hogy az egyes csoportok versenyzése fair legyen – ez persze nem könnyű, amikor a flotta több mint 150 év tengerészeti építészetét képviseli. Mindenesetre a verseny látványosnak bizonyult, és a Les Voiles egyre több és több nevet vonz a vitorlázás élvonalából.”

Eredménylista.

Les Voiles de Saint-Tropez 2023 best of:

YouTube video

(fotók és forrás: Les Voiles de Saint-Tropez)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!