Török diadal a 14. Monaco Optimist csapatversenyen

Tizenhét nemzet, 18 csapat, 72 fiatal vitorlázó – a 14. Monaco Optimist Team Race résztvevői létszáma rekordot döntött. Győztek a törökök a spanyolok és a horvátok előtt.

A Yacht Club de Monaco által szervezett nemzetközi regatta a páros versenyzés szabályainak magas fokú ismeretét kívánja meg, ugyanakkor a csapattagok közötti koordináció és kommunikáció kulcsfontosságú a sikerhez. Az intenzív taktikai csatából a török csapat került ki győztesen, miután minden futamot megnyert a pontos manővereknek, a kiváló stratégiának és a szabályok adta lehetőségek kihasználásának köszönhetően.

A verseny során jóval több mint 100 párharcot bonyolítottak le négy napon keresztül a körmérkőzések, negyed- és elődöntők, valamint a döntők alatt az USA, Svédország, Uruguay, Írország, Svájc, Ausztria, Belgium, Horvátország, Dánia, Spanyolország, Finnország, Olaszország, Hollandia, Franciaország, az Egyesült Királyság és a házigazda Monaco csapata között.

Hasonló formátumban zajlik majd az Optimist csapatverseny Európa-bajnokság 2024. október 15–20. között, szintén a Yacht Club de Monaco szervezésében.

Érdekesség, hogy tavaly a horvátok nyertek, a spanyolok harmadikok lettek, a törökök nem is indultak.

Rövid hangulatfilm az idei eseményről:

YouTube video

(fotók és forrás: Yacht Club de Monaco)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!