Tökéletes mix: íme az 52 Super Series 2025-ös versenynaptára

Jól sikerült a bemutatkozás, két olyan helyszín is szerepet kap jövőre, amely 2022-ben és 2023-ban került a sorozatba.

Közkívánatra Saint-Tropez-ban nyitja a szezont a flotta, hogy aztán a vendéglátásáról különösen emlékezetessé vált Baionában folytatódjon a sorozat. Harmadik lesz a sorban a világbajnokság (Cascais), majd jön két megszokott, jól ismert és kedvelt lokáció (Mallorca, Porto Cervo).

Saint-Tropez, Franciaország (április 29.–május 4.)
Az öt versenyből álló szezon a francia Riviérán veszi kezdetét. Amikor a 2023-ban ott kezdtek, a versenyflotta maximális figyelmet kapott az előszezonban. A csapatok a turistaáradat előtt élvezhették ki a környék báját, az öböl pedig kellemes széllel és szikrázó napsütéssel fogadta őket.

Baiona, Spanyolország (június 3–8.)
A vadregényes, gyönyörű Galíciában olyan vendéglátás várta a csapatokat, amit nehezen tudna bárki felülmúlni. A helyiek külön hálásak voltak ugyanis, hogy az 52-esek visszavitték Spanyolország északnyugati sarkába a legmagasabb szintű part menti versenyvitorlázást. A fénylő, zöld háttér éles kontrasztját adja a mediterrán nyárnak, az Atlanti-óceán sík vizet és mérsékelt szelet ígér, a taktikusokra pedig a kevésbé ismert helyszín kihívásai várnak.

Cascais, Portugália (július 1–6.)
Nagy szél, nagy hullámok – a TP52-es flotta ilyen körülmények között él igazán. Júliusban nyár van és változatosak a szélviszonyok, ami méltó körülményeket teremt a világbajnoki cím elnyeréséhez. És ne feledjük, Cascais produkálta 52 Super Series történetének egyik legemlékezetesebb Rolex TP52 világbajnokságát!

Puerto Portals, Mallorca, Spanyolország (augusztus 19–24.)
Egyetlen szezon sem teljes a Palmai-öböl és megbízható tengeri szelei nélkül. A parti infrastruktúra csúcskategóriás, a programok Pazar hangulatúak, a Puerto Portals stábja pedig minden évben különleges fogadtatásban részesíti a versenyzőket.

Porto Cervo, Szardínia, Olaszország (szeptember 22–27.)
A szezonzáró versenynek a szardíniai Costa Smeralda varázslatos – és a csapatok tagjainak jó része által ismert – vizei adnak otthont. A Yacht Club Costa Smeralda a csendes, exkluzív kifinomultság egyik utolsó mentsvára, a környező táj lenyűgöző. Tökéletes helyszín a szezon befejezésére.

„Ezúttal is hallgattunk a tulajdonosokra, jórészt ennek köszönhetően térhetünk vissza olyan helyszínekre, amelyek nagy sikert arattak. 13 szezon után pontosan tudjuk, mire vágynak a csapatok, a 2025-ös szezonra tökéletes keveréket állítottunk össze, az egyre erősebb mezőnynek – kommentálta a versenynaptárt Agustin Zuleta, az 52 Super Series vezérigazgatója.

A versenynaptár filmen:

YouTube video

(fotók és forrás: 52superseries.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!