Teljes a First-sor: itt a First 44

Az új First 44-es igen figyelemreméltó kialakítású hajó, átmenetet biztosít a First 36-os és a First 53-as között. Felszereltségének köszönhetően páratlan vitorlásélményt nyújt.

A hajót két kivitelben (First 44 és First 44 Performance) kínálják a potenciális vevőknek, az eltérő nevekhez eltérő fedélzeti kialakítás, tőkesúly forma és árbóc tartozik.

Az új First 44-essel a Beneteau az eddigi legelegánsabb megjelenési formát produkálta a racer/cruiser kategóriában. Olyan kényelmes jachtot hoztak létre, amely páratlan élvezetet nyújt a vitorlázás alatt. A nagyvonalúan adagolt vitorlázat lehetővé teszi, hogy a First 44-es minden körülmények között hatékony legyen.

Külső kialakítás
A First 44 változatban a kokpit kifejezetten barátságos hangulatot áraszt, a kokpitasztal – bár igen nagy – nem akadályozza a közlekedést a tat és a kabinlejáró között. Négy csörlő, fix fordítócsiga a nagyvitorla schottjához és finoman hátrébb helyezett árbóc maximalizálja a modern vitorlázatban rejlő potenciált. A két, stabilitást fokozó 300 literes ballaszttartály elektromosan aktiválható a kormány mellől.

A First 44 Performance esetén a fedélzet kialakításánál a teljes legénységgel futott regatták szempontjait vették figyelembe. A felszerelés és a rendszerek teljes mértékben a versenyzéshez igazodnak. Közülük ki kell emelni a tíket helyettesítő csúszásmentes felületeket, a hat jól pozicionált csörlőt és a hagyományos nagyvitorla-travellert.

Belső kialakítás
Modern és világos a tér, fehér lakkozott felületekkel, elegánsan megmunkált és alakított faanyagokkal, valamint ízléses kárpitokkal. A három kabinnal és két fürdőszobával felszerelt verzió kifejezetten kifinomult légkört teremt. A szalonban a kanapéval és a navigációs asztallal szemben, keresztbe fordítva elhelyezett asztal hat ember számára biztosít ülőhelyet. Az árbóc másik oldalán szabadon hagyott szellős tér megkönnyíti a konyha és a tulajdonosi kabin közötti közlekedést, növelve a térérzetet.

A First 44-es teljes mértékben a Beneteau sok évtizedes szakértelmére építve készült, tervezésével azt a Mer Forte irodát bízták meg, amely elismert név az óceáni versenyzésben, és a Figaro Bénéteau 3 esetén is ugyanezt a szerepet töltötte be.

A First negyvenöt évvel ezelőtt született meg, a legendás 30-as bemutatásával. Az évfordulót duplán ünnepli a gyár, először a First 36-os, most pedig a First 44-es bejelentésével. Utóbbi olyan elődöktől veszi át a stafétát, mint a First 40.7-es, valamint a legutóbbi 40-es és 45-ös. A hajó arra késztet bennünket, hogy fogalmazzuk újra, hogy mit gondolunk teljesítményről, eleganciáról és kényelemről. Ez a csodálatos vitorlás jacht olyan élményt nyújt a vízen, amely egyszerűen felülmúlhatatlan.

A First 44-es (és a teljes First-sor) hazai képviseletét a Pannon Yacht Kft. látja el.

A hajó bemutató filmje:

YouTube video

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!